Emina Z. Pintarić

Advokatica

Advokatica sa dvanaest godina pravnog iskustva u privatnom, neprofitnom i državnom sektoru.

Koautorica sam dvije knjige, autorica pet članaka i radila sam kao istraživačica na tri međunarodna projekta i kao vanjska konsultantica na tri projekta u BiH. Radila sam kao saradnica i eksterna konsultantica za međunarodne, regionalne i domaće advokatske firme i međunarodne organizacije (USAID, Međunarodna finansijska korporacija, Transparency International, Međunarodna unija za telekomunikacije, Međunarodna organizacija za migracije). Strast mi predstavljaju ljudska prava i podržavam međunarodne organizacije i lokalne formalne i neformalne grupe u prikupljanju i širenju informacija o kršenju ljudskih prava, zagovaranju i strateškim parnicama, kao i pružanju podrške žrtvama kršenja ljudskih prava.

Prije nego što sam započela svoju samostalnu advokatsku praksu 2019. godine, radila sam za Wolf Theiss, vrhunsku advokatsku kancelariju iz Austrije, BDK Advokati  iz Srbije i Descartes Solicitors iz Velike Britanije.

Radim kao pravna savjetnica za IOM (Međunarodnu organizaciju za migracije) i stalni sam sudski tumač za engleski jezik i redovno sarađujem na zajedničkim predmetima sa advokatskim kancelarijama Jovan Rajić iz Beograda, Srbija i Eminom Poricanin iz Njujorka, SAD na prekograničnim predmetima iz oblasti životne sredine i radnih odnosa.

Kontakt informacije

Stupite u kontakt

Advokatura podrazumijeva praktičnu primjenu apstraktnih pravnih teorija i znanja za rješavanje specifičnih individualiziranih problema.

Emina Z. Pintarić je jedan od autora knjige ZEMLJIŠNOKNJIŽNI UPIS U BH. ZAKONODAVSTVU FBIH, RS, BD BIH.
Scroll to Top